Geszti "kínrím" Péter belátta, hogy az ARC névre hallgató kezdeményezése nemcsak hogy elfáradt, de mára már teljesen értelmezhetetlenné vált. Amikor a Tumblr-ön egy délután alatt több, jobb és ami a legfontosabb, aktuálisabb vizuális tartalom születik, mint az ARC kiállítás történetében összesen, akkor már akármilyen jóARC az ember, el kell gondolkodnia azon, hogyan tudja fenntartani az érdeklődést a produkció körül. Geszti azt találta ki, hogy elviszi vidékre, ahol még újdonság lehet egy plakát ami nem hirdetést ábrázol.

Az ARC attól volt akkora ARC, hogy kiállították rajta a legkARCosabb plakátokat is. Debrecenbe is érkezett egy merészebb darab, ami rögtön közfelháborodást keltett.

Advertisement

A debreceni jobbikos frakcióvezető, Ágoston Tibor Facebook-oldalán megjelentek a felháborodott hozzászólások, amik a városvezetést hibáztatják, amiért a magyargyalázó plakát a nyilvánosság elé kerülhetett. Vannak akik partizánakció keretein belül távolítanák, de akadnak olyanok is, akik feljelentést tennének:

„jelképeink meggyalázása és ilyen módon való ábrázolása miatt"

A Cívishír elég diplomatikusan fogalmaz, így szerettem volna a megnézni saját szemmel azt a kommentet ami "partizánkodásra" szólít fel, de sajnos már nem találtam se Ágoston oldalán, se a helyi Jobbik fb-jén.

Advertisement

A kép egyébként ötvözi a csodaszarvas mitikus alakját a menórával, alatta pedig rovással van kiírva, hogy boldog hanukát.

Gesztiről egyébként friss hír, hogy hamarosan rész vesz a Fidelitas Nyári Szabadegyetemén, L. Simon Lászlóval együtt.